Matter med mening

Kork Yogamatte - Naturvennlig kork - designet spesielt for yoga 🌿

Vi ønsker å revitalisere det klassiske yogautstyret laget med skadelige ingredienser, PVC og syntetiske stoffer ved å kombinere naturlig og bærekraftig kork med Skandinavisk design. Korkmattene er laget for å inspirere din yogapraksis med materialer av høy kvalitet, som i tillegg er bra for naturen 🌏og bra for deg ✌🏽

kork yogamatte cork yoga mat økologisk naturvennlig

Kork er et helt naturlig materiale med unike egenskaper, som gir en enestående karakter og en stilsikker look.

Korkmaterialet er lett og har en sterk slitestyrke samtidig som det er fullstendig bionedbrytbart og bærekraftig. 

kork yogamatte miljøvennlige produkterFeeling Corky?

Her er noen av grunnene til at vi digger kork: 

ØKOVENNLIG

Hurra! Kork er nedbrytbart, resirkulertbart og fornybart. Det er et naturmateriale som kan brukes trygt, for deg og planeten. Kork er laget av naturen selv - det vokser faktisk på trær! Kork er barken på eiketrær.

Korktrær er de eneste trær som regenererer bark. Trærene blir ikke kuttet ned og gror ut ny bark for flere supre og bærekraftige yogamatter. 

hvordan blir kork yogamatter lagetHøsting av bark fra Eiketrær

kork yogamatte bærekraftig"Korktrær" som har fått barken høstet av

kork yogamatteBÆREKRAFTIG

Kork kan bli høstet igjen og igjen fra samme eiketre over mange år. Ekstraksjonsmetoden er trygt for treet. For et nytt «korktre» tar det 20-25 år før den første korken kan høstes. Treet regenererer korken og du kan høste ny kork hvert niende år fra samme tre og et "korktre" kan leve opp til 300år.

Det finnes omtrent 6.6 millioner dekar av «korkskog» i Portugal, Spania, Algeria, Morocco, Italia, Tunisia, Kina og Frankrike. Disse eikeskogene støtter en av verdens største bilogiske mangfold, etter regnskogen i Amazonas.

kork yogamatte cork yoga matCO2 ABSORBSJONSRATE

Høsting av kork har en fordel for miljøet. Korktrær som har fått høstet av seg barken, absorberer 3-5 ganger så mye CO2, i forhold til ikke-høstede korktrær. Det er estimert at korkskogen asorberer opp til 14 millioner tonn CO2 per år, som er et godt bidrag for reduksjon av drivhusgassutslipp og en verdig produsent av oksygen.

kork yogamatteSUPERGREP

Kork inneholder voksen Suberin som gir korken ekstra grep. Grepet ditt øker jo mer du svetter. I motsetning til plast, så kan kork transportere bort svette, slik at du ikke trenger et sportshåndkle. 

I tillegg til at den naturlige overflaten av kork gir deg et unikt grep, kjennes korken overraskende myk mot huden, den er enkel å rense, robust og designet for å bli med på alle eventyrene dine på yogamatten i lang tid framover.

kork yogamatte

ANTIBAKTERIELL

Kork er natulig antibakteriell og motstandsdyktig mot dårlig lukt. 

Det har blitt forsket på kork sin motstandsdyktighet mot baterier, og i et studie fra 2016, ble det konkludert at kork har en meget høy antibakteriell egenskap, bakterier klarer rett og slett ikke å leve på kork. I studiet ble bakterier plassert på en korkoverflate hvor det ble vist at etter 90 minutter hadde korken redusert bakteriene med 96,93%! (Les studiet her).

 

Naturens beste i din yogapraksis.

kork yogamatte  Kork Yogamatte fra The Asanas Norge