Miljøvennlige treningsklær med bærekraftige materialer

miljøvennlige trenings klær bærekraftig etisk mote

Er du på jakt etter treningstights fra bærekraftige materialer som samtidig sikrer maksimal prestasjon & style fra studio to street, både funksjonalitet, "the perfect fit" & tidsriktig design - så er denne guiden for deg. 

Treningstights er ofte en av de få tingene man ikke alltid ønsker å kjøpe second hand. Det er ofte lite utvalg av gjenbruk av kvalitetstreningsklær og siden det ofte blir et svettig økt, vil mange investere i en egen kvalitetstights som holder lenge.

Når du først har funnet den riktige tightsen, ønsker du ikke å gå i noen annet igjen. 

Tights er ofte en av de få klærne som er et must i klesskapet. Hvis du driver med flere typer treningsformer som yoga, styrketrening, løping og fjellturer, så er det fint med en tights som stiller opp i enhver anledning.miljøvennlige klær på nett trening yoga etisk mote resirkulert plast

Allsidig bruksområde:

Vi vet alle hvor frustrerende det er når den rette tightsen for en spesifikk type trening ligger til vask eller tørk akkurat når du trenger den. Ikke bare er det kostnadseffektivt, miljøsparende og lommebokvennlig å velge en All-Around tights med multifunksjonell design som fungerer fra studio to street, og fra yoga til crossfitt - Full funksjonalitet til enhver anledning. Også kan det jo også nevnes at en ekte godtights skal også kunne stille som en sterk kandidat “til & fra”, til og med for kosekveld i sofakroken😅

En fusion mellom elastisk, pustende, silkemykt “barely there, naked feel” som gir frihet til fullt bevegelsesutslag uten å bli gjennomsiktig i de dypeste knebøyene OG er miljøvennlig - En slik tights er en game changer.

Her kan du lese om hva men skal se etter for å finn den ultimate bærekraftige tightsen for deg: 

Fra treningsstudio til yoga, cafe med venner eller “til & fra” - så trenger den optimale eco-tightsen: 

Først og fremst, of course, you guessed it:

1. Bærekraftig materialet:

Visste du at dine tidligere tights sannsynligvis er forurensende for miljøet?

Utenom den ultimate komfort-faktoren og den flatterende passformen som en tights tilbyr, så er det en større grunn for at kvinner (og menn) lever i treningsklærne sine om dagen.

Bare det å gå i våre favoritt-treningsklær, minner oss på og gir oss en følelse av at vi tar vare på kroppen vår med en aktiv og sunn livsstil. At vi er noen som er dedikert til vår egen helse, velvære og ønsker å være den beste versjonen av oss selv.

miljøvennlige klær på nett trening yoga etisk mote resirkulert plast

Mange vet allerede en god del om miljøkrisen. Men her er ironien: Klærne vi bruker for å oppnå vår sunne livsstil er ikke, i det hele tatt, sunt for planeten. De aller fleste treningsklær på markedet er laget av en “cocktail” av syntetiske fibre fra virgin polyester og nylon som ikke er nedbrytbare og ofte havner på dyna. Til og med fargestoffer i standard treningsklær har ødeleggende effekt på miljøet.

Løsningen på dette problemet er ikke å lage mer treningsklær fra forurensende metoder, men å tenke nytt:

Mesteparten av treningsklær er laget av virgin polyester eller nylon. Ofte blir disse stoffene regnet som de mest brukervennlige for treningsutøveren fordi stoffet ofte er fuktavvistende, veldig elastisk, meget god holdbarhet, slitesterkt og et hav av ulike design. Men dersom klærne skal lages fra virgin polyester eller nylon krever dette enorme resurser og forurenser mye i prosesssen.

Vi har allerede et hav fullt av plast som ikke tilhører der. I stedet for å lage mer plast, så kan vi, med meget gode resultater, resirkulere plasten som flyter rundt i havet og ødelegger for marinelivet, og regenerere dette til nye utmerkede produkter med kun en fraksjon av resurssene samenlignet med virgin polyester og nylon (og såklart unngå mikroplast med Guppy Friend patenterte vaskepose for at plastpartikler ikke finner veien tilbake til elver og hav). 

La oss forklare hvordan: Dykkere fra HEALTHY SEAS redder opp forlatte fiskenett i plast som truer havets dyrearter og annen plast som flyter rundt.  

ECONYL® regenererer plasten til resirkulert nylon i premium kvalitet med ØKO-TEX 100 sertifisering som garanterer ingen farlige kjemikalier.

Dette blir til premium treningstøy med optimal funksjonalitet, flatterende design, et supermykt stoff med utrolig god stretch og som ikke er gjennomsiktig. 

Med treningstøy laget med ECONYL® resirkulert nylon fra plast fra havet, som redder flere tonn med plast fra havet hvert år som redder marinelivarter. Og det beste er at slike klær kan resirkuleres igjen og igjen, som gir uendelige muligheter.

The Asanas® Revive kolleksjon er stolte av å bruke 100% resirkulerte materialer for vår kolleksjon - bærekraft uten at dette går utover kvalitet og prestasjon - Premium kvalitet med med god samvittighet. 

grønne garderobe miljøvennlige klær på nett trening yoga etisk mote resirkulert plast

Ved å velge klær laget med ECONYL resirkulert nylon bidrar vi til et større formål enn kun å se bra ut i knærne - vi sørger for at klær blir laget på den mest bærekraften og miljøvennlige måten. 

Rescue - Recycle - Revive

P.S. Bare så du vet det, så ser resirkulert plast mye bedre ut på deg, enn det gjør i havet. Faktisk så har plast fra havet aldri sett bedre ut! ;) 

miljøvennlige klær på nett trening yoga etisk mote resirkulert plast

Les hvorfor VOGUE mener ECONYL er favoritten innen mote for økovennlige materier:

"Econyl is particularly prized for its high level of traceability since information about its sourcing and production processes are publicly available. That’s crucial to the recycling process because, by the time the material is in the final product, Econyl is indistinguishable from any other nylon" - VOGUE

P.s: Må prøves på for å virkelig forstå hva vi mener med “supermykt”! 

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

2. Optimal Komfort: Mykt og deilig stoff med “second-skin-feel”

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plastHar du prøvd super-elastiske tights som føles som du ikke har noe på deg? Altså på en god måte… Stoffet skal føles som du så vidt kjenner du har noe på, som sitter uten at du føler deg begrenset av tightsen. Vevet med elastan som gir optimal stretch, skal den kunne tøyes i alle retninger, uten å klemme, med et lettvektig, mykt stoff - helst så deilig å ha på at du ønsker å gå i det hele tiden.  

Når man har opplevd slike tights, er det vanskelig å gå tilbake.

Vi liker best matt og børstet stoff med silkeaktig “feel”. Laget av ECONYL + Elastan:

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

Og flatterende, mykt & shiny stoff med “airbrushed finished”

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

 

3. Design

De sier med glimt i øyet at “the devil is in the details”. God design tenker på de små tingene, som estetiske og behagelig sømmer, som for eksempel ingen søm vertikalt framme på tighsen og fokus på behagelig, flat og gjennomtenkt søm ved indre lår for ekstra prestasjon og komfort.

Flatterende og feminine detaljer som V formet søm på bakesiden skaper et tidløst utseende sm gir en formende effekt. 

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

4. Pustende 

Et pustende stoff med hurtigtørkende og svettetrasportedende teknologi er nødvendig for en rask overgang fra treningsstudio til din neste agenda. Med andre ord:  ganske deilig å kunne slippe å dryppe av svette på vei hjem fra trening. 

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

5. Solid, flat & ikke-irriterende søm

Flate sømmer gjør at sømmen ikke irriterer huden eller at sømmen i lårene gnikker mot hverandre. Ved å fjerne sømmen framme og legge inn et eget parti ved indre lår kan man oppnå bedre funksjonalitet.

6. Fasong som sitter bra på:

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

Når du trener crossfit, styrke, yoga eller er på saltimer er det herlig å ha en tights som sitter som støpt når du tar en knebøy, burpee eller downward facing dog, uten at du trenger å heise den opp etter rette på den for mye underveis. For best funksjonalitet og flatterende passform, som beveger seg med deg i de dynamiske bevegelsene og ikke begrenser bevegelse, må man se etter en formsydd tights som er laget for følge kroppens former.

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plastDet er viktig å velge riktig størrelse, slik at tighsen "sitter" på de rette stedene. (Mer om hvordan du finner riktig størrelse lenger nede i artikkelen). 

 

7. Flatterende Passform:

Det finnes mange preferanser her. Noen liker en lav midjehøyde, men den største majoriteten har lagt sin elsk på et høy liv den siste tiden, som gir en flatterende passform og god støtte på de rette plassene uten å klemme for mye. 

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

Et høyt liv skal komme opp over navlen for full sculpting effekt. Den skal sitte tett inntil midjen, uten å klemme, men flattere og gi et behagelig hold i midjen. Se etter et dobbelt bånd på midjen, hvor passformen og stoffet beveger seg med deg, uanstrengt, uten å gi ned eller opp. 

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plast

 

8. Squat-Proof

miljøvennlige klær på nett trening tights yoga etisk mote resirkulert plastVi syntes også at det er utrolig viktig at tightsen “has your back” - det vil si at den ikke er gjennomsiktig - Den må være squat proof. Det vil si at stoffet skal være elastisk og fungere som en “second skin” effekt som støtter fullt bevegelsesutslag, slik at du kan utføre alle øvelser med utmerket teknikk og ferdighet, uten å tenke på at stumpen blir synlig når du er nederst i den dypeste knebøyen!

Høres kanskje litt teit ut - men sjekk i speilet undertøyet ikke syns gjennom tightsen i full knebøy, før du kjøper 🤪

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær

9. Riktig Størrelse - Størrelsesguide. Hvordan måle seg?

For at tightsen skal sitte godt på og holde seg på plass i løpet av treningsøkten eller ypgaflowen, er det viktig at man finner riktig størrelse. Er tightsen for stor, kan den sitte for løst på og du kan ende opp med å måtte dra den opp mellom hver øvelse, som fort kan bli et irritasjonsmoment... Er den for liten, kan den begrense fritt bevegelsesutslag og forhildre et naturlig bevegelsesmønster. Her er framgangsmåten for å finne riktig størrelse:

A) Finn fram et målebånd og mål de ulike delen av kroppen anvist på bildet. Her er et eksempel på en størrelsesguide:

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær etisk mote

B) Sjekk størrelsesguiden til treningsmerket du ønsker å kjøpe av, slik at du velger riktig størrelse.

C) Sjekk om treningsmerket tilbyr gratis frakt og retur. Da kan man bestille hjem flere størrelser og farger om man er usikker på om det passer. Det er deilig å kunne prøve på hjemme, så du føler deg sikker på valget ditt. 

 

10. Style

Revive Kolleksjonen kommer i farger inspirert av skandinavisk natur og elegant minimalisme, med godt gjennomtenkt passform og feminine detaljer. 

Du kan Mix & Match for å lage din egen personlige stil eller gå for et helfarget sett.

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær svart tightsbærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær yoga sett

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær

The Asanas Revive All-Around Tights:

Oliven Grønn med et hint av Shine 

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær

The Asanas Print: 

The Joy Booster sett i mønstrete Lavendel og Mynte 

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær

Våre favoritter:

Revive Kolleksjonen kommer i farger inspirert av norsk natur, med flatterende passform og feminine detaljer. 

 Villbær Rød treningstights designet med Italiensk Econyl: 

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær

Oliven Grønn Treningstights  ✨

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær

Midnatt Blå Treningstights for en herlig yogatime, fjelltur, eller saltrening på treningsstudio. 

bærekraftige klær tekstiler miljøvennlige treningsklær