Den ultimate tightsguiden

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Er du på jakt etter treningstights? Hvis du er en busy-bee som ønsker en tights som sikrer maksimal prestasjon og style fra studio to street, både funksjonalitet, the perfect fit, tidsriktig design & miljøvennlig - så er denne guiden den ultimate game changer. Når du først har funnet den riktige tightsen, ønsker du ikke å gå i noen annet igjen.

En fusion mellom elastisk, pustende og mykt “barely there, second-skin-feel” som gir frihet til fullt bevegelsesutslag uten å bli gjennomsiktig i de dypeste knebøyene OG er miljøvennlig - En slik tights er en game changer.

Tights er ofte en av de få klærne som er et must i klesskapet. Hvis du driver med flere typer treningsformer, både yoga, styrketrening, løping og fjellturer, så trenger du en tights som stiller opp i enhver anledning. En tights skal også kunne stille som en sterk kandidat “til & fra”, til og med for kosekveld i sofakroken.

Fra treningsstudio til yoga, cafe med venner eller “til & fra” - så trenger den perfekte tightsen: 

1. "The Perfect Fit": 

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Når du trener crossfit, styrke, yoga eller er på saltimer er det best å ha en tights som sitter som støpt når du tar en knebøy, burpee eller downward facing dog. For best funksjonalitet og flatterende passform som beveger seg med deg i de dynamiske bevegelsene og ikke begrenser bevegelse, må man se etter en formsydd tights som er laget for følge kroppens former.

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Det er viktig å velge riktig størrelse, slik at tighsen "sitter" på de rette stedene. (Mer om hvordan du finner riktig størrelse lenger nede i artikkelen). 

 

2. Flatterende Passform:

Noen liker en lav midjehøyde, men den største majoriteten har lagt sin elsk på et høy liv, som gir en meget flatterende passform og riktig støtte som holder deg inne uten å klemme for mye. 

miljøvennlige treningsklær, svart tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Et høyt liv skal komme opp over navlen for full sculpting effekt. Den skal sitte tett inntil midjen, uten å klemme, men flattere og gi et behagelig hold i midjen. Se etter et dobbelt bånd på midjen, hvor passformen og stoffet beveger seg med deg, uanstrengt, uten å gi ned eller opp. 

miljøvennlige treningsklær, blå tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

 

3. Squat-Proof

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon, treningssettVi syntes også at det er utrolig viktig at tightsen “has your back” - det vil si at den ikke er gjennomsiktig - Den må være squat proof. Det vil si at stoffet skal være elastisk og fungere som en “second skin” effekt som støtter fullt bevegelsesutslag, slik at du kan utføre alle øvelser med utmerket teknikk og ferdighet, uten å tenke på at stumpen blir synlig når du er nederst i den dypeste knebøyen!

Høres kanskje litt teit ut - men ta en knebøy og sjekk at undertøyet ikke syns gjennom tightsen i speilet før du kjøper 🤪

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

4. Riktig Størrelse - Størrelsesguide. Hvordan måle seg?

For at tightsen skal holde seg på plass, uansett aktivetet og tempo, så er det viktig at du velger riktig størrelse. Er den for stor, vil tightsen sitte løst på og du ender opp med å dra den opp mellom hver øvelse - det kan fort bli et irritasjonsmoment... Er den for liten, vil den begrense fullt og fritt bevegelsesutslag. Her er framgangsmåten for å finne riktig størrelse:

A) Bruk et målebånd og mål de ulike delen av kroppen anvist på bildet. Her er et eksempel på en størrelsesguide:

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

B) Sjekk størrelsesguiden til treningsmerket du ønsker å kjøpe av, slik at du velger riktig størrelse.

C) Dersom treningsmerket tilbyr gratis frakt og retur, kan man bestille hjem flere størrelser og farger om man er usikker på størrelsen, eller hvis man faller midt mellom to størrelser i størrelsesguiden. Det er deilig å kunne prøve på hjemme, så du føler deg sikker på valget ditt. 

5. Optimal Komfort: Mykt og deilig stoff med “second-skin-feel”

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylonHar du prøvd super-elastiske tights som føles som du ikke har noe på deg? Altså på en god måte… Stoffet skal føles som du så vidt kjenner du har noe på, som sitter uten at du føler deg begrenset av tightsen. Vevet med elastan som gir optimal stretch, skal den kunne tøyes i alle retninger, uten å klemme, med et lettvektig, mykt stoff - helst så deilig å ha på at du ønsker å gå i det hele tiden.  

Når man har opplevd slike tights, er det vanskelig å gå tilbake.

Vi liker best matt og børstet stoff med silkeaktig “feel”. Laget av ECONYL + Elastan.

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Eller et flatterende, mykt & shiny stoff med “airbrushed finished”

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

6. Materialet: 

Visste du at dine tidligere tights sannsynligvis er forurensende for miljøet? 

Utenom den ultimate komfort-faktoren og den flatterende passformen som en tights tilbyr, så er det en større grunn for at kvinner (og menn) lever i treningsklærne sine om dagen. 

Bare det å gå i våre favoritt-treningsklær, minner oss på og gir oss en følelse av at vi tar vare på kroppen vår med en aktiv og sunn livsstil. At vi er noen som er dedikert til vår egen helse, velvære og ønsker å være den beste versjonen av oss selv. 

Mange vet allerede en god del om miljøkrisen. Men her er ironien: Klærne vi bruker for å oppnå vår sunne livsstil er ikke, i det hele tatt, sunt for planeten. De aller fleste treningsklær på markedet er laget av en “cocktail” av syntetiske fibre fra virgin polyester og nylon som ikke er nedbrytbare og ofte havner på dyna. Til og med fargestoffer i standard treningsklær har ødeleggende effekt på miljøet. 

Løsningen på dette problemet er ikke å lage mer treningsklær fra forurensende metoder, men å tenke nytt: Ved å resirkulerer plast som flyter rundt i havet og ødelegger for marinelivet, så kan vi lage nye utmerkede produkter fra det som mange anser som skrot!

La oss forklare hvordan: Dykkere fra HEALTHY SEAS redder opp forlatte fiskenett som truer havets dyrearter og annen plast som flyter rundt.  

ECONYL® regenererer plasten til resirkulert nylon i premium kvalitet med ØKO-TEX 100 sertifisering som garanterer ingen farlige kjemikalier.

Dette kan bli til premium treningstøy med optimal funksjonalitet, flatterende design, et supermykt stoff med utrolig god stretch og som ikke er gjennomsiktig. Med med treningstøy laget med ECONYL® resirkulert nylon fra plast fra havet, som redder flere tonn med plast fra havet hvert år som redder marinelivarter. Og det beste er at slike klær kan resirkuleres igjen og igjen, som gir uendelige muligheter.

The Asanas® Revive kolleksjon gjør nettopp dette - Premium kvalitet med med god samvittighet. 

Ved å velge klær laget med ECONYL resirkulert nylon bidrar vi til et større formål enn kun å se bra ut i knærne - vi sørger for at klær blir laget på den mest bærekraften og miljøvennlige måten. 

Rescue - Recycle - Revive

P.S. Bare så du vet det, så ser resirkulert plast mye bedre ut på deg, enn det gjør i havet. Faktisk så har plast fra havet aldri sett bedre ut! ;) 

Les hvorfor VOGUE mener ECONYL er favoritten innen mote for økovennlige materier:

"Econyl is particularly prized for its high level of traceability since information about its sourcing and production processes are publicly available. That’s crucial to the recycling process because, by the time the material is in the final product, Econyl is indistinguishable from any other nylon" - VOGUE

P.s: Må prøves på for å virkelig forstå hva vi mener med “supermykt”!

 

7. Design

De sier at “the devil is in the details”. God design tenker på de små tingene, som estetiske og behagelig sømmer, som for eksempel ingen søm framme på tighsen og fokus på behagelig, flat og gjennomtenkt søm ved indre lår for ekstra prestasjon og komfort.

Flatterende og feminine detaljer som V formet søm på bakesiden skaper et tidløst utseende sm gir en formende effekt. 

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

8. Pustende 

Et pustende stoff med hurtigtørkende og svettetrasportedende teknologi er nødvendig for en rask overgang fra treningsstudio til din neste agenda. Med andre ord:  ganske deilig å kunne slippe å dryppe av svette på vei hjem fra trening.

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

9. Solid, flat & ikke-irriterende søm

Flate sømmer gjør at sømmen ikke irriterer huden eller at sømmen i lårene gnikker mot hverandre. Ved å fjerne sømmen framme og legge inn et eget parti ved indre lår kan man oppnå bedre funksjonalitet. 

  

10. Allsidig bruksområde:

Vi vet alle hvor frustrerende det er når den rette tightsen for en spesifikk type trening ligger til vask eller tørk akkurat når du trenger den. Ikke bare er det kostnadseffektivt, miljøsparende og lommebokvennlig å velge en All-Around tights med multifunksjonell design som fungerer fra studio to street, og fra yoga til crossfitt - Full funksjonalitet til enhver anledning.

En fusion mellom elastisk, pustende, silkemykt “barely there, naked feel” som gir frihet til fullt bevegelsesutslag uten å bli gjennomsiktig i de dypeste knebøyene OG er miljøvennlig - En slik tights er en game changer.

Tights er ofte en av de få klærne som er et must i klesskapet. Hvis du driver med flere typer treningsformer, både yoga, styrketrening, løping og fjellturer, så trenger du en tights som stiller opp i enhver anledning. En tights skal også kunne stille som en sterk kandidat “til & fra”, til og med for kosekveld i sofakroken. 

 

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylonmiljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Style

Mix & Match for å lage din personlige stil eller gå for et nydelig klassisk svart sett eller helfarget outfit.

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Våre favoritter er Revive tighsene som kommer i farger inspirert av norsk natur, med flatterende passform og feminine detaljer. 

Oliven Grønn med et hint av Shine 

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

The Asanas Print: 

The Joy Booster (Lavendel, Mynte) 

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Våre favoritter:

 Villbær Rød treningstights designet med Italiensk Econyl: 

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon

Oliven Grønn Treningstights med et hint av shine ✨

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon, hvordan gjøre yoga hjemme

Midnatt Blå Treningstights for en fresh yogaflow, time på treningsstudio eller løpetur:

miljøvennlige treningsklær, tights, sportsbh the asanas resirkulert nylon, hvordan gjøre yoga hjemme, yogaklær