Slik lager du ditt eget hjemme yogastudio

hjemmeyoga guide gjør yoga hjemme i stuenLag ditt eget hjemme yogastudio og nyt the good vibes i komfortsonen av ditt eget hjem.

Det sies at det vanskeligte med yoga er å komme seg på matten. Det er kanskje tilfellet dersom man regner med klesskifte, kjøring, parkering, bestilling og betaling av yogatimen, før du i det hele tatt har fått rullet ut matten. 

Det blir utrolig mye enklere når yogamatten er et steg unna, klar til å bli rullet ut rett på gulvet i stua, og inviterer deg til en deilig yogatime, uten å måtte forlate komfortsonen av ditt eget hjem 

Noen av de største fordelene med en hjemmepraksis er at yogatimene er helt tilpasset din egen timeplan, hva du føler for å gjøre og det kreves ingen fancy klær, du trenger heller ikke dra noe sted eller tenke på at noen følger med på hva du gjør. Post-yoga-glow´en er kanskje bare et par skritt fra hvor du sitter akkurat nå. 

Her deler vi med deg hvordan du kan skape ditt egen yogastudio hjemme, og gjøre reisen til yogamatten mye enklere. 

gjør yoga hjemme, hjemmeyoga, yogastudio i stuen

For den moderne og travle busy bee, kan tidssparingen alene være verdt å lage sin egen hjemmepraksis, en bonus er også alle kronene man kan spare på studiokostnader.

For mange, kan bare 15 min med daglig yoga gi mange positive og helsebringenede effekter, på blant annet hvordan du føler deg, løse opp i spenninger og stivheter etter arbeidsdagen, roe ned før sengetid eller til og med som en oppvekker om morningen etter mange timer i ro under dynen. 

Hvis ett av dine mål for 2020 er å ta bedre vare på deg selv, kan en hjemmeyogapraksis være akkurat det du trenger for å komme i gang. 

Her er våre favoritter for å skape ditt egen hjemme yoga sancturary og få de gode vibbene helt hjem: 

hvordan gjøre yoga hjemme, hjemmeyoga studio, lag ditt eget yogastudio hjemme, yoga at home

1. Plass til en yogamatte – Å finne det idelle stedet hvor du vil rulle ut yogamatten er viktig. Prøv å finne en plass som du kan komme tilbake til hver gang du gjør yoga, så du slipper å lete etter et nytt sted hver gang du ønsker en yogarunde. 

Det optimale stedet for å rulle ut matten kan være på stuegulvet, gangen eller kanskje på soverommet dersom du ønsker å kunne lukke døren for tid og ro for deg selv, uten å bli avbrutt. 

hjemmeyoga, yoga hjemme, hvordan gjøre yoga selv alene

Det beste er om du finner et sted hvor du kan strekke ut begge armene til sidene, så du kan bevege deg fritt uten avbrytelser om hånden dulter i veggen eller bekymre seg om at man ved et uhell slår ned vasen på bordet :p

Det viktigste når man velger et yogasted i huset er at det er et sted du føler deg bra, hvor du kan slappe av og komme inn i yogaflyten.

 

2. Velg en yogamatte i god kvalitet som passer dine behov -

Når du velger den rette yogamatten for deg, så er det viktig å se på de vikigste nøkkelegenskapene som en yogamatte bør ha; 
  • godt grep
  • optimal dempning
  • god stabilitet for balanse
  • naturvennlige materialer uten plast, PVC og kjemikalsk lukt
  • enkel å holde ren og hygiensik
  • (kanskje man vil at den skal se litt pen ut også?)

For optimal funksjon trenger yogautstyret å gi et godt grep så du ikke sklir midt i hunden som ser ned eller andre asanas, som kan føles veldig distraherende i yogapraksisen. 

Det er også viktig at den gir deg nok dempning og støtte i stillingene. Tykkelsen på yogamatter kan variere fra 3-6mm. Ulempen med å ha en yogamatte som er for tykk er at det er vanskeligere å holde balansen og man kan føle seg mindre stabil. 

En tykkelse på 4mm er ofte optimalt for de aller fleste yogatyper, da den gir god dempning, samt beholder bakkekontakten for en stabil og god balanse.

Etter mange år med yoga har valget vårt landet på korkyogamatten, da den gir et optimalt grep når hendene blir klamme og svette og har en perfekt dempning på 4mm for hander, albuer og knær.

Den er også helt naturlig, bærekraftig og helt uten plast eller farlige kjemikalier. Den føles overraskende mye mot huden, og har en naturlig motstandsdyktighet mot bakterier og lukt, som gjør den enkel å holde ren. 

hvordan lage ditt eget yogastudio, hjemmeyoga, guidet yoga norsk online3. Yogablokker - Før du reser ut å kjøper disse, kan du bli overrasket over hva du allerede har hjemme, som du kan bruke som yogablokker. Du kan være kreativ her og stable bøker som yogablokker, som fungerer helt fint dersom man er nybegynner.
Dersom du ønsker å oppleve yogablokkenes fulle potensiale i yogapraksisen, er det beste valget stødige og stabile kork yogablokker.

hvordan gjøre yoga hjemme online, yogautstyr hjemmeyoga studio

4. Essensiselle oljer – En av de første tingene man ofte legger merke til når man går inn i et yogastudio, er den nydelige duften, som ofte er duften av essensielle oljer. 

Å bruke essensielle oljer i yogaen kan gi et herlig rituale med å velge en duft som passer for ditt humør i øyeblikket. Du kan enten gni en dråpe av din favoritt essensielle olje mellom håndflatene og puste den inn derfra, eller dersom du virkelig vil sette preg på ditt hjemmestudio, så kan en essensiell oljediffusor skape en deilig duft som varer gjennom hele yogatimen eller lengre. 

 

5. Smarttelefon eller laptop  Så enkelt som det - Sett opp telefonen eller laptopen forann yogamatten din og spill en video fra YouTube. 

En fantastisk fordel med å gjøre yoga hjemme er at du kan følge din favoritt yogalærer rett fra stua. Mange populære yogalærer tilbyr akkurat dette, gjennom gratis YouTubekanaler eller abonnementer på apps. En av våre favorittmåter å holde hjemmepraksisen fresh, morsom og interessant er å variere mellom type yogaformer og prøve ut nye yogatimer online.

Det er utrolig mange å velge mellom, men våre personlige favoritter er Yoga With Adrienne her(helt gratis!), og AloMoves her(månedlig abonnement på ca 150kr). 

Er du i humør for en rolig og avslappende yogatime før du legger deg for en god natt søvn, eller en rask oppkvikkende morning tøy og bøy før jobb, så kan et raskt søk på YouTube gi deg det du trenger i det øyeblikket og la deg komme i gang med dagen din eller hjelpe deg med å roe ned etter dagen som har vært. 

Ettersom man blir mer og mer erfaren med yoga, kan man ditche hele videoen og følge sin egen flyt.  hvordan gjøre yoga hjemme online, yogautstyr hjemmeyoga studio

6. Yogateppe  For de herligste shavasanaene i slutten av yogatimen. Et yogateppe kan også bli brukt på mange forskellige måter for å støtte deg i dine yoga asanas.

Alt fra en myk overflate under skuldre og nakke i skulderstående eller til å gi riktig posisjon i pigeon pose, yogateppe kan bli rullet opp og brettet slik at det passer slik du trenger det. 

hvordan gjøre yoga hjemme online, yogautstyr hjemmeyoga studio

7. Oppbevaringskurv – (denne er strengt talt ikke nødvendlig for selve yogaen :p , men det er digg å ha en sted hvor du kan legge alle yogatingene - vi liker faktisk ganske godt hvordan den rullede matten og yogatilbehøret passer sammen med interiøret.

hvordan gjøre yoga hjemme online, yogautstyr hjemmeyoga studio

Praktiserer du yoga hjemme? Hva liker du å gjøre for å inspirere din hjemmepraksis?